Tiilestä muuratuissa tulisijoissa vuosisatainen kokemus yhdistyy uusimpaan tietotaitoon.

Muurattu tulisija on hyvin lämpöä varaava takka, uuni tai hella. Laadukkaista materiaaleista vankalla ammattitaidolla tehdyistä tulisijoista on erinomaisia kokemuksia pitkältä ajalta. Tiilestä tehdyn tulisijan valintaan on monta hyvää syytä.

Yksilöllisyys

Tiilestä voit rakentaa juuri toivomustesi ja tarpeidesi mukaisen tulisijan. Jos tulisija tulee seinän viereen, se muurataan kiinni seinään, jättämällä 1–2,5 cm villa vain väliin. Tällöin väliin ei jää ikäviä rakoja pölylle ja pienille tavaroille.

Hyvä lämmönvarausominaisuus ja tasainen lämmönjakautuminen

Tiilestä muuratussa tulisijassa hyvä lämmönvarausominaisuus perustuu sen materiaalien lisäksi kokonaismassaan. Massiivisena rakenteena se varaa asunnon lämpöä, vaikka sitä ei lämmitettäisikään.

Tehokas palaminen ja hyvä hyötysuhde

Koska tiili kestää kovaa kuumuutta, on puhtaan palamisen edellyttämä korkea lämpötila (yläpalotilassa noin 800–900 astetta) muuratussa tulisijassa mahdollinen. Koska puusta irtoavat kaasut palavat loppuun asti, on hormiin johdettavien savukaasujen lämpötila alhainen ja tulisijan hyötysuhde tästä johtuen korkea, sekä hiukkaspäästöt alhaiset.

Juuri sinun sisustukseesi sopiva

Tulisijan malli suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Pinnoitevaihtoehtoja on monia: puhtaaksi muurattu, rapattu, kaakeloitu tai jokin valmis värilaasti. Rapatun pinnan voi myös maalata haluttuun väriin.

Alhainen pintalämpötila

Alhaisen pintalämpötilan vuoksi tiilestä muurattu tulisija luovuttaa lämpöä pitkään. Lämpötila ei nouse kiusallisen korkeaksi pitkänkään lämmitysjakson aikana, mikä tekee muuratusta tulisijasta myös turvallisen vaihtoehdon.

Millainen tulisija sinun kotiisi suunnitellaan?

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinun kotiisi sopiva, varaava takka, hella, uuni tai muu tulisija!