Tiilestä muuratuissa tulisijoissa vuosisatojen kokemus yhdistyy uusimpaan tietotaitoon

Muurattu tulisija on hyvin lämpöä varaava takka, uuni tai hella. Laadukkaista materiaaleista vankalla ammattitaidolla tehdyistä tulisijoista on erinomaisia kokemuksia pitkältä ajalta. Tiilestä tehdyn tulisijan valintaan on monta hyvää syytä.

Yksilöllinen tulisija tuulettuvalla palomuurilla

Tiilestä voidaan rakentaa juuri toivomustesi ja tarpeidesi mukaisen tulisijan. Vakiomallejamme voidaan helposti muokata tyylisi ja toivottujen mittojen mukaan.

Jos tulisija tulee seinän viereen joka on palavaa materiaalia, se muurataan kiinni seinään käyttämällä meidän ainutlaatuista tuulettuvaa palomuuri-rakennetta. Tällöin väliin ei jää ikäviä rakoja pölylle ja pienille tavaroille.

Hyvä lämmönvarausominaisuus ja tasainen lämmönjakautuminen

Tiilestä muuratussa tulisijassa hyvä lämmönvarausominaisuus perustuu sen materiaalien lisäksi kokonaismassaan. Massiivisena rakenteena se varaa myös asunnon lämpöä, vaikka takkaa ei lämmitettäisikään.

Tiilestä muuratussa tulisijassa on markkinoiden paras hyötysuhde sillä siinä on kokoonsa nähden eniten massaa. Tiilitakka on hyvä valinta kaikenlaisiin kohteisiin.

Tehokas palaminen ja hyvä hyötysuhde

Koska tiili kestää kovaa kuumuutta, on puhtaan palamisen edellyttämä korkea lämpötila (yläpalotilassa noin 800–900 astetta) muuratussa tulisijassa mahdollinen. Koska puusta irtoavat kaasut palavat loppuun asti, on hormiin johdettavien savukaasujen lämpötila alhainen ja tulisijan hyötysuhde tästä johtuen korkea, sekä hiukkaspäästöt alhaiset.

Juuri sinun sisustukseesi sopiva

Tulisijan malli suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa.
Pinnoitevaihtoehtoja on monia: puhtaaksi muurattu tiilipinta, hiertolaasti, laatoitus tai jokin valmis värilaasti. Rapatun pinnan voi myös maalata haluttuun väriin.

Alhainen pintalämpötila

Alhaisen pintalämpötilan vuoksi tiilestä muurattu tulisija luovuttaa lämpöä pitkään. Lämpötila ei nouse kiusallisen korkeaksi pitkänkään lämmitysjakson aikana, mikä tekee muuratusta tulisijasta myös turvallisen vaihtoehdon.

Muurattu varaava takka varaa lämpöä ja lämmittää kotiasi pitkään vaikka sen pinta ei tunnukaan käteen kuumalta.

Millainen tulisija sinun kotiisi suunnitellaan?

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinun kotiisi sopiva, varaava takka, hella, uuni tai muu tulisija!